Doprava zdarma při nákupu nad 500

Espresso speciál Guatemala Huehuetenango

Fairtrade Bio
276 Kč / ks 276 Kč / ks 276 Kč / ks 276 Kč / ks 276 Kč / ks 276 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks od 276 Kč / ks 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH od 246,43 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Tahle zrnka posilují závislost na dobrém kafi. Pocházejí z proslulé oblasti Huehuetenango, která produkuje ty nejlepší kávy na světě. Mají tam totiž ideální podmínky naplno rozvinout svůj chuťový potenciál.

Stupeň pražení: středně, vhodné pro přípravu v pákovém espressu

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava espressaIkony_pristroju_espresso_special

Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa v pákovém kávovaru. Použijte 9–11 gramů mleté kávy na jednu porci kávy. Nechte ji extrahovat 23–27 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 23–27 ml. Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.

Pokud se vám zdá káva příliš kyselá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.

Pěstitelé a původ

Družstvo Comercializadora Maya Alternativa, zkráceně COMAL, sdružuje 124 pěstitelek kolem obce San Pedro Necta. Družstvo také vytvořilo řadu programů na podporu žen – pěstitelek.

COMAL je spolu s několika dalšími družstvy součástí zastřešující organizace FECCEG. Ta vznikla v roce 2006 v reakci na kávovou krizi na počátku století. Cílem organizace je rozvíjet programy s větším dopadem na komunity produkující kávu, získat lepší přístup na mezinárodní trh s kávou a sloučit exportní logistiku. Pěstitelky se zaměřují na zlepšování kvality kávy a environmentální udržitelnost svých farem. Účastní se projektů sdílení hospodářských zvířat, vyrábějí vlastní organická hnojiva, navštěvují semináře o podnikání a finanční gramotnosti a starají se o to, aby udržely stromy zdravé a produktivní.

Káva je pro místní farmářky hlavní tržní plodinou, ale pěstují také med, ovocné stromy a plodiny pro vlastní potřebu, jako je kukuřice a fazole. Vysazují také stromy, aby zachovali biologickou rozmanitost a chránili zásoby podzemní vody, a také různé květiny a rostliny, které lákají včely a zvyšují produkci medu. 

Každá pěstitelka zpracovává a suší svou vlastní kávu, všechny mají vlastní malý drtič, fermentační nádrž a promývací systém. Družstvo organizuje svoz suché pergamenové kávy od svých členů do FECCEG. Tam se provádí analýza kvality a třídění podle jakosti kávy a pěstitelských družstev.

pěstitelky d092d56c-f742-46fd-920e-7ac607167fca

Guatemala je uctívána jako země, kde byly vypěstovány některé z nejchutnějších a nejjemnějších káv na světě. Vysoké nadmořské výšky, konzistentní srážky a půdy bohaté na minerály nabízejí pro pěstování kávy vynikající podmínky.

Farmy spadající pod družstvo COMAL se nacházejí v oblasti Huehuetenango v různých nadmořských výškách – v rozmezí 1400–2000 m n. m. Tato oblast má písčito-hlinitou půdu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: espresso
Stupeň pražení: střední
Kyselost: střední
Metoda zpracování: washed / promytá
Složení kávy: 100% arabika
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Guatemala
Oblast: Huehuetenango, San Pedro Necta, 1400–2000 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: družstvo COMAL
Odrůdy: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache
Charakteristika: hořká čokoláda, jablko a sušené ovoce

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: