Moka Papua Nová Guinea EHP
Detailní popis produktu
Jak si kávu nejlépe vychutnat
Kávu pražíme středně, takže si ji skvěle vychutnáte připravenou i v moka konvičce. Co se týče poměru vody a kávy, držte se instrukcí od výrobce – každá konvička je přece jen trochu jiná. Co doporučujeme my, je uvařit vodu zvlášť a do konvičky ji nalít horkou. Káva díky tomu nenavlhne a bude mít o poznání lepší chuť. Samotné „překapání" kávy je pak otázkou pár minut.
Pěstitelé a původ
Káva z Papuy-Nové Guineje se pěstuje v odlehlé horské oblasti Eastern Higlands Province v nadmořské výšce 1300–1750 m n. m. Pěstitelé si kávové třešně na svých farmách sami zpracovávají, zbavují je dužiny a poté suší. Její nezaměnitelnou chuť určují vůně místního ovoce.
Družstvo HOAC sdružuje více než 2600 malých farmářů, kteří hospodaří na pozemcích o průměrné rozloze 0,5 ha dle zásad ekologického zemědělství a principů fair trade. Družstvo má tak mimo jiné vyšší výkupní ceny za jejich kávu a může poskytovat pravidelné semináře pro pěstitele za účelem zvýšení kvality pěstování kávy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Férová káva |
---|---|
Způsob přípravy: | moka |
Stupeň pražení: | střední |
Kyselost: | střední |
Metoda zpracování: | washed / promytá |
Složení kávy: | 100% arabika |
Mletá / zrnková: | mletá, zrnková |
Země původu: | Papua Nová Guinea |
Káva pochází: | Eastern Highlands Province, 1300–1750 m n. m. |
Fairtradoví pěstitelé: | družstvo HOAC |
Odrůdy: | Typica, Arusha a Bourbon |
Charakteristika: | plné tělo s oříškovými tóny, citrus a mango |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.