Doprava zdarma při nákupu nad 500

Filtr Guatemala Huehuetenango

Fairtrade Bio
276 Kč / ks 276 Kč / ks 276 Kč / ks 276 Kč / ks 276 Kč / ks 276 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 514 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks 1 005 Kč / ks od 276 Kč / ks 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 246,43 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 458,93 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH 897,32 Kč bez DPH od 246,43 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Náš bestseller roku 2023. Zrnka z proslulé oblasti Huehuetenango, která posilují závislost na dobrém kafi. Získá si vás jemnými tóny sušeného ovoce, jablka a tmavé čokolády.

Stupeň pražení: světle, vhodné pro přípravu filtrované kávy

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava kávy na filtrIkony_pristroju_filtr_frenchpress

Tuto vynikající Guatemalu je vhodné použít k přípravě filtrované kávy či ve french pressu. Doporučujeme kávu těsně před použitím namlít (střední až větší hrubost, na jednu porci 12-15g), poté zalijete horkou vodou o teplotě 92-94°C. Při přípravě ve french pressu oddělte hotový nápoj od lógru už po 3-4 minutách a ihned nalévejte do hrnků, konvice anebo termosky.

Vyzkoušejte také, jak výsledný nápoj postupně mění svoji chuť v závislosti na teplotě (ideální konzumace je při 80-85°C) a najděte si ten svůj okamžik.

Pěstitelé a původ

Družstvo Comercializadora Maya Alternativa, zkráceně COMAL, sdružuje 124 pěstitelek kolem obce San Pedro Necta. Družstvo také vytvořilo řadu programů na podporu žen – pěstitelek.

COMAL je spolu s několika dalšími družstvy součástí zastřešující organizace FECCEG. Ta vznikla v roce 2006 v reakci na kávovou krizi na počátku století. Cílem organizace je rozvíjet programy s větším dopadem na komunity produkující kávu, získat lepší přístup na mezinárodní trh s kávou a sloučit exportní logistiku. Pěstitelky se zaměřují na zlepšování kvality kávy a environmentální udržitelnost svých farem. Účastní se projektů sdílení hospodářských zvířat, vyrábějí vlastní organická hnojiva, navštěvují semináře o podnikání a finanční gramotnosti a starají se o to, aby udržely stromy zdravé a produktivní.

Káva je pro místní farmářky hlavní tržní plodinou, ale pěstují také med, ovocné stromy a plodiny pro vlastní potřebu, jako je kukuřice a fazole. Vysazují také stromy, aby zachovali biologickou rozmanitost a chránili zásoby podzemní vody, a také různé květiny a rostliny, které lákají včely a zvyšují produkci medu. 

Každá pěstitelka zpracovává a suší svou vlastní kávu, všechny mají vlastní malý drtič, fermentační nádrž a promývací systém. Družstvo organizuje svoz suché pergamenové kávy od svých členů do FECCEG. Tam se provádí analýza kvality a třídění podle jakosti kávy a pěstitelských družstev.

 pěstitelky d092d56c-f742-46fd-920e-7ac607167fca

Guatemala je uctívána jako země, kde byly vypěstovány některé z nejchutnějších a nejjemnějších káv na světě. Vysoké nadmořské výšky, konzistentní srážky a půdy bohaté na minerály nabízejí pro pěstování kávy vynikající podmínky.

Farmy spadající pod družstvo COMAL se nacházejí v oblasti Huehuetenango v různých nadmořských výškách – v rozmezí 1400–2000 m n. m. Tato oblast má písčito-hlinitou půdu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: na filtr
Stupeň pražení: světlé
Kyselost: vysoká
Metoda zpracování: washed / promytá
Složení kávy: 100% arabika
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Guatemala
Oblast: Huehuetenango, San Pedro Necta, 1400–2000 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: družstvo COMAL
Odrůdy: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache
Charakteristika: sušené ovoce, jablko, tmavá čokoláda

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: