Filtr Etiopie Guji
Detailní popis produktu
Jak si kávu nejlépe vychutnat
Tu nejlepší chuť získáte, když si ji připravíte ve french pressu nebo jako filtrovanou kávu. Doporučujeme ji umlít až těsně před použitím (střední až větší hrubost, na jednu porci 12-15g), poté zalít horkou vodou o teplotě 92-94°C. Při přípravě ve french pressu oddělte hotový nápoj od lógru už po 3-4 minutách a ihned nalévejte do hrnků, konvice nebo termosky.
Vyzkoušejte také, jak výsledný nápoj postupně mění svoji chuť v závislosti na teplotě (ideální konzumace je při 80–85°C) a najděte si ten svůj okamžik.
Pěstitelé a původ
Tenhle etiopský skvost vyrostl v nejjižnější části pohoří Bale v blízkosti vesničky Kilenso. Ta se nachází nedaleko oblasti Sidamo – největšího producenta etiopské kávy a také místa, kde vzniká jedna z nejžádanějších káv na světě. Pokud milujete Sidamo, Kilenso vám udělá velkou radost, neboť nabízí velmi podobný chuťový profil.
Kilenso Rasa vzniká pod rukama pěstitelů z družstva Kilenso Rasa a OCFCU, která spojila svoje síly a znalosti a vybudovala zpracovatelské a distribuční centrum. Mají tak daleko větší kontrolu nad svými zrnky.
Díky fairtradovému příplatku už vybudovali zdravotnické centrum a školu, které v jejich vesnici tolik chyběla.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Férová káva |
---|---|
Způsob přípravy: | na filtr |
Stupeň pražení: | světlé |
Kyselost: | vysoká |
Metoda zpracování: | natural / suchá |
Složení kávy: | 100% arabika |
Mletá / zrnková: | mletá, zrnková |
Země původu: | Etiopie |
Oblast: | Oromio, Guji 1900 – 2100 m n. m. |
Fairtradoví pěstitelé: | Kilenso Rasa, OCFCU |
Odrůdy: | Heirloom a jeho odrůdy |
Charakteristika: | mango, maliny, earl gray, vanilka a třešně |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.