Doprava zdarma při nákupu nad 500

Espresso speciál Honduras Capucas

Fairtrade Bio
275 Kč / ks 275 Kč / ks 275 Kč / ks 275 Kč / ks 275 Kč / ks 275 Kč / ks 511 Kč / ks 511 Kč / ks 511 Kč / ks 511 Kč / ks 511 Kč / ks 511 Kč / ks 997 Kč / ks 997 Kč / ks 997 Kč / ks 997 Kč / ks 997 Kč / ks 997 Kč / ks od 275 Kč / ks 245,54 Kč bez DPH 245,54 Kč bez DPH 245,54 Kč bez DPH 245,54 Kč bez DPH 245,54 Kč bez DPH 245,54 Kč bez DPH 456,25 Kč bez DPH 456,25 Kč bez DPH 456,25 Kč bez DPH 456,25 Kč bez DPH 456,25 Kč bez DPH 456,25 Kč bez DPH 890,18 Kč bez DPH 890,18 Kč bez DPH 890,18 Kč bez DPH 890,18 Kč bez DPH 890,18 Kč bez DPH 890,18 Kč bez DPH od 245,54 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Se zrnkami z Hondurasu nikdy nešlápnete vedle. Díky jejich univerzálnosti si z nich připravíte sladké oříškové espresso s příjemnou ovocností i skvělý kafe z french pressu.

Stupeň pražení: středně, vhodné pro přípravu v pákovém espressu

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

 mapa honduras

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava espressaIkony_pristroju_espresso_special

Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa v pákovém kávovaru. Použijte 9–11 gramů mleté kávy na jednu porci kávy. Nechte ji extrahovat 23–27 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 23–27 ml. Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.

Pokud se vám zdá káva příliš kyselá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.

Pěstitelé a původ

Drobní farmáři družstva Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL) pěstují kávu blízko národního parku Celaque a stejnojmenné nejvyšší hory Hondurasu, která je velkou zásobárnou vody. "Celaque" totiž v místním jazyce Lenca znamená "vodní nádrž" či "rezervoár".

Pěstitelé hospodaří v nadmořské výšce 1200–1800 metrů, kde se nalézá úrodná půda a ideální klimatické podmínky pro vysoce kvalitní zrna. Kávovníky jsou zastíněny místními jehličnany (např. stromem gravilea anebo cedry) i ovocnými stromy (citrusy). Už více jak deset let se pěstitelé pyšní mnohými certifikacemi včetně Fairtrade a Bio, navíc spolupracují s pražírnami a baristy, organizují pravidelné ochutnávky a výsledkem je prvotřídní káva. Kromě své vlastní testovací pražírny provozují kavárnu a dokonce i eko-penzion, který pojme desítky návštěvníků.

 

Espresso Special Honduras Las Capucas Bio Fairtrade1   Espresso Special Honduras Las Capucas Bio Fairtrade4

 

Družstvo COCAFCAL přispívá k lepšímu využívání environmentálních, finančních a lidských zdrojů s cílem zlepšit kvalitu života rodin farmářů a kvalitu kávy vyráběné v regionu Copan. Stejně tak podporuje udržitelný rozvoj místní ekonomiky a pomáhá rozvíjet finanční, technické, výrobní a marketingové služby v rámci družstev. Jedná se o společné úsilí, které má za cíl snížit chudobu a zvýšit kvalitu života ve venkovských komunitách západního Hondurasu.

V roce 1999 se chtěl Omar Rodriguez Interiano podělit o své znalosti o pěstování a úspěšném prodeji kávy s ostatními farmáři z regionu Capucas, většinou příbuznými rodiny. V témže roce bylo družstvo COCAFCAL založeno. Během následujících deseti let se k němu přidávali další a další drobní zemědělci a nyní má družstvo více než 70 členů. "Stále je zde velký potenciál pro nové členy," říká Omar Rodriguez Romero, generální ředitel sdružení. "Ale malé je nejen krásné, malé je naší zárukou dobrých zemědělských postupů a zaručení nejlepší kvality pro naše zákazníky," dodává.

 

Espresso Special Honduras Las Capucas Bio Fairtrade5

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: espresso
Stupeň pražení: střední
Kyselost: střední
Metoda zpracování: washed / promytá
Složení kávy: 100% arabika
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Honduras
Oblast: Las Capucas, San Pedro de Copán, 1200-1800 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: družstvo COCAFCAL
Odrůdy: Caturra, Catuai, Bourbon, Pacas
Charakteristika: oříšky a čokoláda s plným tělem

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: