Espresso speciál Guatemala Huehuetenango
Detailní popis produktu
Jak si kávu nejlépe vychutnat
Tahle guatemalská zrnka se nejlépe hodí na přípravu espressa v pákovém kávovaru. Použijte 9–11 gramů mleté kávy na jednu porci kávy. Nechte ji extrahovat 23–27 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 23–27 ml. Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.
Pokud se vám zdá káva příliš kyselá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.
Pěstitelé a původ
Naše upražená zrnka pochází z farem, které mají pod palcem výhradně ženy. Program CODECH, ke kterému se tyto farmy hlásí, vznikl v roce 1998 s cílem poskytnout ženám příležitost zapojit se do společnosti i práce. A ty se toho chopily se vší vervou. CODECH dnes čítá na 10 členských organizací a 476 členek.
Jedním z hlavních cílů této organizace je prosazovat rovnost žen a mužů. Svoje členky podporuje nejen fairtradovým příplatkem, ale i řadou workshopů, na kterých se učí organicky farmařit, zlepšují své pěstitelské dovednosti, ale i vůdčí schopnosti nebo díky kterým získávají větší sebevědomí. Polovinu svého příplatku se rozhodly investovat do programů zdravotní péče, které mají snížit vysokou kojeneckou úmrtnost v oblasti Concepcion Huista.
Kromě certifikace Fairtrade se jejich káva pyšní i certifikací Bio. Ta je důkazem, že svůj závazek brát při pěstování kávy ohled na přírodu a šetřit přírodní zdroje, berou opravdu vážně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Férová káva |
---|---|
Způsob přípravy: | espresso |
Stupeň pražení: | střední |
Kyselost: | střední |
Metoda zpracování: | washed / promytá |
Složení kávy: | 100% arabika |
Mletá / zrnková: | mletá, zrnková |
Země původu: | Guatemala |
Oblast: | Huehuetenango, 1400–2200 m n. m. |
Fairtradoví pěstitelé: | ženské družstvo CODECH |
Odrůdy: | Bourbon, Catimor, Caturra, Maragogype, Pache |
Charakteristika: | karamel, máslové bonbony, jemné tělo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.