Espresso směs Ranní vzpruha
Detailní popis produktu
Jak si kávu nejlépe vychutnat
Naše espresso směs je složena ze dvou káv, kde základ tvoří brazilská arabika z oblasti Minas Gerais a tanzanská robusta od asociace KCU. Pražení je velmi výrazné a tmavé, na italský způsob, proto je nejlepší si kávu vychutnat jako espresso. Směs je vhodná k použití jak v pákovém, tak automatickém kávovaru.
Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.
Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.
Pěstitelé a původ
Brazilská arabica z okolí městečka Carmo de Minas (v oblasti Minas Gerais) se pyšní dlouholetou tradicí. Místní klima v nadmořské výšce 900–1600 metrů poskytuje ideální podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy, to dokládá i několik ocenění z národních kávových soutěží. Zkušenosti si tu pěstitelé předávají z generace na generaci a kávě se věnují s tou největší oddaností.
Tanzanská robusta byla vypěstovaná v nadmořské výšce 600–1000 metrů organizací KCU (Kagera Co-operative Union Ltd), která v současné době sdružuje 126 kávových družstev. Pochází z regionu Kagera, který se nachází v západní části Viktoriina jezera. Pěstitelé zapojením do systému fair trade získávají finanční i sociální prémie, díky kterým mohou realizovat projekty na zlepšení zásobování pitnou vodou, výstavbu mostů a škol, renovaci a údržbu, školení a semináře o kvalitě a ekologickém pěstování kávy. Certifikace Fairtrade navíc zajišťuje, že drobní pěstitelé dostanou garantovanou minimální fairtradovou cenu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Férová káva |
---|---|
Způsob přípravy: | espresso |
Stupeň pražení: | tmavé |
Kyselost: | nízká (bez acidity) |
Metoda zpracování: | natural / suchá |
Složení kávy: | směs arabiky a robusty |
Mletá / zrnková: | mletá, zrnková |
Země původu: | Brazílie, Tanzánie |
Oblast: | Minas Gerais (Brazílie) a Kagera (Tanzánie) |
Fairtradoví pěstitelé: | sdružení ASCARIVE a KCU |
Odrůdy: | Novo Mundo, Yellow and Red Catuai |
Charakteristika: | silné tělo s chutí hořké čokolády a lískového oříšku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.