Doprava zdarma při nákupu nad 500

Espresso směs Pro presíčkáře

Novinka Fairtrade
264 Kč / ks 264 Kč / ks 264 Kč / ks 264 Kč / ks 264 Kč / ks 264 Kč / ks 491 Kč / ks 491 Kč / ks 491 Kč / ks 491 Kč / ks 491 Kč / ks 491 Kč / ks 958 Kč / ks 958 Kč / ks 958 Kč / ks 958 Kč / ks 958 Kč / ks 958 Kč / ks od 264 Kč / ks 235,71 Kč bez DPH 235,71 Kč bez DPH 235,71 Kč bez DPH 235,71 Kč bez DPH 235,71 Kč bez DPH 235,71 Kč bez DPH 438,39 Kč bez DPH 438,39 Kč bez DPH 438,39 Kč bez DPH 438,39 Kč bez DPH 438,39 Kč bez DPH 438,39 Kč bez DPH 855,36 Kč bez DPH 855,36 Kč bez DPH 855,36 Kč bez DPH 855,36 Kč bez DPH 855,36 Kč bez DPH 855,36 Kč bez DPH od 235,71 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Směs tří arabik pro všechny kavárenské povaleče a vyznavače klasiky. Speciálně namíchaná a upražená tak, abyste si ji mohli vychutnávat každý den – ideálně ve formě presíčka.

Stupeň pražení: středně tmavé, vhodné pro přípravu espressa.

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava espressaIkony_pristroju_espresso

Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.

Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.

Pěstitelé a původ

Brazilská arabika se pěstuje v okolí městečka Carmo de Minas. Má dlouhodobou tradici a zkušenosti si tu pěstitelé předávají z generace na generaci. Místní podnebí jim poskytuje ideální podmínky pro vysoce kvalitní kávy. Není proto divu, že farmáři ze sdružení ASCARIVE sbírají jedno ocenění za druhým při národních kávových soutěžích.

Kolumbijská arabika pochází z rukou farmářů ze sdružení ANEI z indiánského kmene Arhuaco. Založila ji v roce 1995 Aurora Izquierdo, aby podpořila ekonomiku domorodých farmářských kmenů. Káva se pro ni stala nástrojem, jak získat zpět sociální, ekonomická a kulturní práva, která byla těmto původním obyvatelům pohoří Sierra Nevada po staletí popírána. Během let se jí podařilo vytvořit program udržitelného zemědělství, který vychází z hodnot jejího kmene – chránit matku Zemi a udržovat harmonii mezi lidmi a přírodou.

Honduraská arabika pochází od drobných farmářů ze sdržení COCAFCAL, kde kávu pěstují blízko národního parku Celaque a stejnojmenné nejvyšší hory Hondurasu, která je velkou zásobárnou vody. Nalézá se zde úrodná půda a ideální klimatické podmínky pro vysoce kvalitní zrna. Kávovníky jsou zastíněny místními jehličnany (např. stromem gravilea anebo cedry) i ovocnými stromy (citrusy).

 

Espresso Special Honduras Las Capucas Bio Fairtrade5

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: espresso
Stupeň pražení: tmavé
Kyselost: nízká (bez acidity)
Metoda zpracování: natural / suchá, washed / promytá
Složení kávy: směs arabiky
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Brazílie, Kolumbie, Honduras
Oblast: Minas Gerais (Brazílie), Sierra Nevada (Kolumbie) a Las Capucas (Honduras)
Fairtradoví pěstitelé: sdružení ASCARIVE, ANEI a COCAFCAL
Odrůdy: Novo Mundo, Yellow and Red Catuai, Typica, Caturra, Bourbon, Castillo, Colombia, F6, Tabi, San Bernardo, Catuai, Pacas
Charakteristika: lískový oříšek, mandle, čokoláda

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: