Espresso směs Pro presíčkáře
Detailní popis produktu
Jak si kávu nejlépe vychutnat
Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.
Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.
Pěstitelé a původ
Brazilská arabika se pěstuje v okolí městečka Carmo de Minas. Má dlouhodobou tradici a zkušenosti si tu pěstitelé předávají z generace na generaci. Místní podnebí jim poskytuje ideální podmínky pro vysoce kvalitní kávy. Není proto divu, že farmáři ze sdružení ASCARIVE sbírají jedno ocenění za druhým při národních kávových soutěžích.
Kolumbijská arabika pochází z rukou farmářů ze sdružení ANEI z indiánského kmene Arhuaco. Založila ji v roce 1995 Aurora Izquierdo, aby podpořila ekonomiku domorodých farmářských kmenů. Káva se pro ni stala nástrojem, jak získat zpět sociální, ekonomická a kulturní práva, která byla těmto původním obyvatelům pohoří Sierra Nevada po staletí popírána. Během let se jí podařilo vytvořit program udržitelného zemědělství, který vychází z hodnot jejího kmene – chránit matku Zemi a udržovat harmonii mezi lidmi a přírodou.
Honduraská arabika pochází od drobných farmářů ze sdržení COCAFCAL, kde kávu pěstují blízko národního parku Celaque a stejnojmenné nejvyšší hory Hondurasu, která je velkou zásobárnou vody. Nalézá se zde úrodná půda a ideální klimatické podmínky pro vysoce kvalitní zrna. Kávovníky jsou zastíněny místními jehličnany (např. stromem gravilea anebo cedry) i ovocnými stromy (citrusy).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Férová káva |
---|---|
Způsob přípravy: | espresso |
Stupeň pražení: | tmavé |
Kyselost: | nízká (bez acidity) |
Metoda zpracování: | natural / suchá, washed / promytá |
Složení kávy: | směs arabiky |
Mletá / zrnková: | mletá, zrnková |
Země původu: | Brazílie, Kolumbie, Honduras |
Oblast: | Minas Gerais (Brazílie), Sierra Nevada (Kolumbie) a Las Capucas (Honduras) |
Fairtradoví pěstitelé: | sdružení ASCARIVE, ANEI a COCAFCAL |
Odrůdy: | Novo Mundo, Yellow and Red Catuai, Typica, Caturra, Bourbon, Castillo, Colombia, F6, Tabi, San Bernardo, Catuai, Pacas |
Charakteristika: | lískový oříšek, mandle, čokoláda |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.