Espresso Papua Nová Guinea EHP
Detailní popis produktu
Jak si kávu nejlépe vychutnat
Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.
Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.
Pěstitelé a původ
Káva z Papuy-Nové Guineje se pěstuje v odlehlé horské oblasti Eastern Higlands Province v nadmořské výšce 1300–1750 m n. m. Pěstitelé si kávové třešně na svých farmách sami zpracovávají, zbavují je dužiny a poté suší. Její nezaměnitelnou chuť určují vůně místního ovoce.
Družstvo HOAC sdružuje více než 2600 malých farmářů, kteří hospodaří na pozemcích o průměrné rozloze 0,5 ha dle zásad ekologického zemědělství a principů fair trade. Družstvo má tak mimo jiné vyšší výkupní ceny za jejich kávu a může poskytovat pravidelné semináře pro pěstitele za účelem zvýšení kvality pěstování kávy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Férová káva |
---|---|
Způsob přípravy: | espresso |
Stupeň pražení: | tmavé |
Kyselost: | nízká (bez acidity) |
Metoda zpracování: | washed / promytá |
Složení kávy: | 100% arabika |
Mletá / zrnková: | mletá, zrnková |
Země původu: | Papua Nová Guinea |
Oblast: | z Papuy-Nové GuineyEastern Highlands Province, 1300–1750 m n. m. |
Fairtradoví pěstitelé: | družstvo HOAC |
Odrůdy: | Typica, Arusha a Bourbon |
Charakteristika: | plné tělo s oříškovými tóny, citrus a mango |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.