Doprava zdarma při nákupu nad 500

Espresso Papua Nová Guinea EHP

Fairtrade Bio
272 Kč / ks 272 Kč / ks 272 Kč / ks 272 Kč / ks 272 Kč / ks 272 Kč / ks 506 Kč / ks 506 Kč / ks 506 Kč / ks 506 Kč / ks 506 Kč / ks 506 Kč / ks 988 Kč / ks 988 Kč / ks 988 Kč / ks 988 Kč / ks 988 Kč / ks 988 Kč / ks od 272 Kč / ks 242,86 Kč bez DPH 242,86 Kč bez DPH 242,86 Kč bez DPH 242,86 Kč bez DPH 242,86 Kč bez DPH 242,86 Kč bez DPH 451,79 Kč bez DPH 451,79 Kč bez DPH 451,79 Kč bez DPH 451,79 Kč bez DPH 451,79 Kč bez DPH 451,79 Kč bez DPH 882,14 Kč bez DPH 882,14 Kč bez DPH 882,14 Kč bez DPH 882,14 Kč bez DPH 882,14 Kč bez DPH 882,14 Kč bez DPH od 242,86 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Jak se nejrychleji dostat do Itálie? Uvařit si šálek téhle kávy a zavřít oči. Má totiž plné tělo a hořkou chuť, která potěší každého milovníka italského espressa.

Stupeň pražení: tmavé, vhodné pro přípravu espressa

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava espressaIkony_pristroju_espresso

Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.

Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.

Pěstitelé a původ

Káva z Papuy-Nové Guineje se pěstuje v odlehlé horské oblasti Eastern Higlands Province v nadmořské výšce 1300–1750 m n. m. Pěstitelé si kávové třešně na svých farmách sami zpracovávají, zbavují je dužiny a poté suší. Její nezaměnitelnou chuť určují vůně místního ovoce.  

Družstvo HOAC sdružuje více než 2600 malých farmářů, kteří hospodaří na pozemcích o průměrné rozloze 0,5 ha dle zásad ekologického zemědělství a principů fair trade. Družstvo má tak mimo jiné vyšší výkupní ceny za jejich kávu a může poskytovat pravidelné semináře pro pěstitele za účelem zvýšení kvality pěstování kávy.

Coffee-being-inspected-for-quality_1

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: espresso
Stupeň pražení: tmavé
Kyselost: nízká (bez acidity)
Metoda zpracování: washed / promytá
Složení kávy: 100% arabika
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Papua Nová Guinea
Oblast: z Papuy-Nové GuineyEastern Highlands Province, 1300–1750 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: družstvo HOAC
Odrůdy: Typica, Arusha a Bourbon
Charakteristika: plné tělo s oříškovými tóny, citrus a mango

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: