Doprava zdarma při nákupu nad 500

Espresso Nikaragua San Juan del Rio Coco

Fairtrade Bio
279 Kč / ks 279 Kč / ks 279 Kč / ks 279 Kč / ks 279 Kč / ks 279 Kč / ks 519 Kč / ks 519 Kč / ks 519 Kč / ks 519 Kč / ks 519 Kč / ks 519 Kč / ks 1 015 Kč / ks 1 015 Kč / ks 1 015 Kč / ks 1 015 Kč / ks 1 015 Kč / ks 1 015 Kč / ks od 279 Kč / ks 249,11 Kč bez DPH 249,11 Kč bez DPH 249,11 Kč bez DPH 249,11 Kč bez DPH 249,11 Kč bez DPH 249,11 Kč bez DPH 463,39 Kč bez DPH 463,39 Kč bez DPH 463,39 Kč bez DPH 463,39 Kč bez DPH 463,39 Kč bez DPH 463,39 Kč bez DPH 906,25 Kč bez DPH 906,25 Kč bez DPH 906,25 Kč bez DPH 906,25 Kč bez DPH 906,25 Kč bez DPH 906,25 Kč bez DPH od 249,11 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Tahle nikaragujská zrnka si vás získají svou výraznou chutí a minimální aciditou. Při jejich popíjení ucítíte tóny karamelu, lískových oříšků, čokolády a jablka.

Stupeň pražení: tmavé, vhodné pro přípravu espressa

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava espressaIkony_pristroju_espresso

Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.

Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.

Pěstitelé a původ

Nikaragua je nejen zemí jezer a vulkánů, ale také skvělé kávy. V rámci UCA SJRC se od roku 1993 sdružuje 8 družstev z regionu, která zastupuje více než 370 drobných pěstitelů. Kávu tu pěstují v nadmořské výšce 900–1300 metrů a kávové třešně jsou na farmách sbírány ručně. Vzhledem k tomu, že většina pěstitelů obhospodařuje pozemek relativně malý – o velikosti 2,8 hektaru – zastanou práce rodinní příslušníci. Pomoc navíc se najímá až během vrcholící sklizně. Po sběru přichází na řadu promývání, třídění, zbavování dužniny a fermentování kávových třešní. Následně se znovu vytřídí. Region se vyznačuje vysokou vlhkostí vzduchu, proto pěstitelé využívají zařízení pro finální sušení a kontrolu kvality ve městě San Juan del Rio Coco.

Vznik sdružení byl iniciován ke zvýšení kontroly kvality kávy místních pěstitelů a napomohl k vyjednání lepších cen. Region i sdružení jsou pojmenovány po zdejší řece Rio Coco, která je zdrojem hlavního elementu potřebného k přežití – vody.

 

1 

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: espresso
Stupeň pražení: tmavé
Kyselost: nízká (bez acidity)
Metoda zpracování: washed / promytá
Složení kávy: 100% arabika
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Nikaragua
Oblast: region Madriz, San Juan del Rio Coco, 900–1300 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: sdružení UCA SJRC
Odrůdy: Bourbon, Catuai, Caturra, Maragogype
Charakteristika: karamel, lískové oříšky, čokoláda a jablko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: