Doprava zdarma při nákupu nad 500

Espresso Kongo Kivu

Fairtrade Bio
286 Kč / ks 286 Kč / ks 286 Kč / ks 286 Kč / ks 286 Kč / ks 286 Kč / ks 533 Kč / ks 533 Kč / ks 533 Kč / ks 533 Kč / ks 533 Kč / ks 533 Kč / ks 1 042 Kč / ks 1 042 Kč / ks 1 042 Kč / ks 1 042 Kč / ks 1 042 Kč / ks 1 042 Kč / ks od 286 Kč / ks 255,36 Kč bez DPH 255,36 Kč bez DPH 255,36 Kč bez DPH 255,36 Kč bez DPH 255,36 Kč bez DPH 255,36 Kč bez DPH 475,89 Kč bez DPH 475,89 Kč bez DPH 475,89 Kč bez DPH 475,89 Kč bez DPH 475,89 Kč bez DPH 475,89 Kč bez DPH 930,36 Kč bez DPH 930,36 Kč bez DPH 930,36 Kč bez DPH 930,36 Kč bez DPH 930,36 Kč bez DPH 930,36 Kč bez DPH od 255,36 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Kávu od jezera Kivu poznáte na první doušek. Má chuť stejně rozmanitou jako mikroklima, ve kterém roste, a stejně bohatou, jako je historie tohohle kousku světa.

Stupeň pražení: tmavé, vhodné pro přípravu espressa

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava espressaIkony_pristroju_espresso

Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.

Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.

Pěstitelé a původ

Výběrová káva pochází z Demokratické republiky Kongo blízko jezera Kivu a je pěstována v nadmořské výšce 1600–1800 metrů. Pěstitelé ze sdružení SOPACDI hospodaří na malé ploše zemědělské půdy o cca 2 hektarech, a přibližně 20 procent členů družstva tvoří ženy.

Tato vysoce kvalitní arabika je zpracována promytou metodou kombinovanou se sušením na slunci. Káva se obvykle dodává do mycí stanice ve formě třešní v den sklizně a tam se zpracovává. Zbavuje se slupek a fermentuje v nádržích pod širým nebem po dobu 12-18 hodin. Poté se fermentovaná káva často namáčí ještě na dalších 8-12 hodin, než projde pracími kanály, kde se odstraní sliz a káva se roztřídí. V některých případech se káva znovu namáčí na dalších 12 hodin, v jiných případech se přesune do sušicích lůžek, kde se suší v průměru 20-30 dní.

SOPACDI (Solidarité Paysanne pour la Promotion des Actions Café et Development Intégral) je organizace sdružující více než 5 600 pěstitelů kávy a zhruba 20 procent z nich tvoří ženy. Káva se pěstuje v blízkosti jezera Kivu v Demokratické republice Kongo. Každý farmář k pěstování kávy využívá kolem 2 hektarů zemědělské půdy a kávové třešně dodává organizaci SOPACDI prostřednictvím 10 sběrných míst k promytému zpracování. Hlavní sklizeň probíhá od března do června. 

V rámci projektu Pygmies' Coffee Project & Women Producer Program organizace sdružuje pěstitele i mezi skupinou Pygmejů, kteří žijí a hospodaří ve vesnicích Mishebere a Ruhunde na území Kahele. Historicky se Pygmejové potýkali s velkou diskriminací včetně nuceného otroctví a/nebo špatně placené práce. SOPACDI zahájilo tento projekt, aby pěstitelům zajistilo důstojnou mzdu a také větší finanční nezávislost a samostatnost. Každý z těchto pěstitelů vlastní v průměru 0,5 hektarů půdy a dodává kávové třešně do mycí stanice.

 

17274-img6024

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: espresso
Stupeň pražení: tmavé
Kyselost: nízká (bez acidity)
Metoda zpracování: washed / promytá
Složení kávy: 100% arabika
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Kongo
Oblast: Lake Kivu, 1600-1800 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: družstvo SOPACDI
Odrůdy: Bourbon, Caturra, Catuai
Charakteristika: karamel, sladko slaná příchuť čokolády, jablko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: