Espresso Kolumbie Tolima
Detailní popis produktu
Jak si kávu nejlépe vychutnat
Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.
Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.
Pěstitelé a původ
Sdružení ACEDGA vzniklo, když si v prosinci 2006 několik pěstitelů řeklo, že spojí síly, aby zvýšili svoje šance dostat svoji prvotřídní kávu do celého světa. Dnes čítá na 75 rodin, které mají stejný sen – zlepšit svoje životní podmínky. Mají na svědomí řadu projektů, které jim pomáhají s bydlením, udržitelností při pěstování kávy a ochranou lesa a životního prostředí.
Sdružení vynakládá velké úsilí nejen na to, aby nabízelo kávu výjimečné kvality, ale podává pomocnou ruku při rozvoji svých členů i celé společnosti.Všichni členové pěstují kávu s certifikací Fairtrade a 75 % z nich se pyšní také nálepkou Bio.
Jestli je ACEDGA něčím opravdu výjimečná, pak je to pečlivostí, se kterou ručně sbírají kávové třešně a využíváním speciálních technik jako mokré mletí a fermentace trvající více než 48 hodin, která zaručuje jejich zrnkům jemnou ovocnost a nepřekonatelnou lahodnost.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Férová káva |
---|---|
Způsob přípravy: | espresso |
Stupeň pražení: | tmavé |
Kyselost: | nízká (bez acidity) |
Metoda zpracování: | washed / promytá |
Složení kávy: | 100% arabika |
Mletá / zrnková: | mletá, zrnková |
Země původu: | Kolumbie |
Oblast: | Planadas, Tolima, 1500–2000 m n. m. |
Fairtradoví pěstitelé: | sdružení ACEDGA |
Odrůdy: | Castillo, Caturra, Tabi, Typica |
Charakteristika: | mléčná čokoláda, zelené jablko, cukrová třtina |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.