Doprava zdarma při nákupu nad 500

Espresso Kolumbie Tolima

Novinka Fairtrade Bio
283 Kč / ks 283 Kč / ks 283 Kč / ks 283 Kč / ks 283 Kč / ks 283 Kč / ks 527 Kč / ks 527 Kč / ks 527 Kč / ks 527 Kč / ks 527 Kč / ks 527 Kč / ks 1 030 Kč / ks 1 030 Kč / ks 1 030 Kč / ks 1 030 Kč / ks 1 030 Kč / ks 1 030 Kč / ks od 283 Kč / ks 252,68 Kč bez DPH 252,68 Kč bez DPH 252,68 Kč bez DPH 252,68 Kč bez DPH 252,68 Kč bez DPH 252,68 Kč bez DPH 470,54 Kč bez DPH 470,54 Kč bez DPH 470,54 Kč bez DPH 470,54 Kč bez DPH 470,54 Kč bez DPH 470,54 Kč bez DPH 919,64 Kč bez DPH 919,64 Kč bez DPH 919,64 Kč bez DPH 919,64 Kč bez DPH 919,64 Kč bez DPH 919,64 Kč bez DPH od 252,68 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Káva, ze které je cítit láska, se kterou ji ručně sbírají kolumbijské ženy. Její velmi jemnou aciditu vyvažují tóny mléčné čokolády a cukrové třtiny. Přijde k chuti těm, kteří dávají přednost jiskřivějším kávám.

Stupeň pražení: tmavé, vhodné pro přípravu espressa

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava espressaIkony_pristroju_espresso

Tato zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí.

Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí.

Pěstitelé a původ

Sdružení ACEDGA vzniklo, když si v prosinci 2006 několik pěstitelů řeklo, že spojí síly, aby zvýšili svoje šance dostat svoji prvotřídní kávu do celého světa. Dnes čítá na 75 rodin, které mají stejný sen – zlepšit svoje životní podmínky. Mají na svědomí řadu projektů, které jim pomáhají s bydlením, udržitelností při pěstování kávy a ochranou lesa a životního prostředí. 

Sdružení vynakládá velké úsilí nejen na to, aby nabízelo kávu výjimečné kvality, ale podává pomocnou ruku při rozvoji svých členů i celé společnosti.Všichni členové pěstují kávu s certifikací Fairtrade a 75 % z nich se pyšní také nálepkou Bio.

Jestli je ACEDGA něčím opravdu výjimečná, pak je to pečlivostí, se kterou ručně sbírají kávové třešně a využíváním speciálních technik jako mokré mletí a fermentace trvající více než 48 hodin, která zaručuje jejich zrnkům jemnou ovocnost a nepřekonatelnou lahodnost.

 

kolumbie acedga

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: espresso
Stupeň pražení: tmavé
Kyselost: nízká (bez acidity)
Metoda zpracování: washed / promytá
Složení kávy: 100% arabika
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Kolumbie
Oblast: Planadas, Tolima, 1500–2000 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: sdružení ACEDGA
Odrůdy: Castillo, Caturra, Tabi, Typica
Charakteristika: mléčná čokoláda, zelené jablko, cukrová třtina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: