Doprava zdarma při nákupu nad 500

Bez kofeinu Honduras Capucas

Fairtrade Bio
337 Kč / ks 337 Kč / ks 337 Kč / ks 337 Kč / ks 337 Kč / ks 337 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 631 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks 1 239 Kč / ks od 337 Kč / ks 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 300,89 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 563,39 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH 1 106,25 Kč bez DPH od 300,89 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

I káva bez kofeinu může chutnat skvěle. Ta naše pochází z úbočí nejvyšší hory Hondurasu, kde kávové třešně zrají pomalu a mají dostatek času naplno rozvinout svůj chuťový potenciál. Kofein z nich byl odstraněn šetrným Švýcarským vodním procesem.

Stupeň pražení: středně, vhodné pro všechny přípravy

Detailní informace

Produkt vyroben v EU
BIO certifikace
Certifikace Fairtrade

Detailní popis produktu

 mapa

Jak si kávu nejlépe vychutnat

příprava espressaIkony_pristroju_espresso

Tato středně pražená zrnka jsou ideální pro přípravu espressa, ať už v pákovém, nebo automatickém kávovaru. Máte-li doma páku, použijte 7–9 gramů mleté kávy a nechte ji extrahovat 25–33 sekund. Objem výsledného nápoje by měl být zhruba 30 ml. U automatických kávovarů nebývá extrakce tak konzistentní, proto doporučujeme připravovat espresso trochu většího objemu (40–45 ml). Pokud váš mlýnek zvládá regulovat hrubost mletí, zkuste si pohrát s poměrem hořkosti a kyselosti kávy podle vašich preferencí. Pokud se vám zdá káva nakyslá, namelte zrna jemněji – prodlouží se tím doba extrakce a sladká a hořká chuť budou mít víc času se uvolnit. Pokud vám káva přijde naopak moc hořká, zvyšte hrubost mletí. 

Ikony_pripravy_mokaIkony_pristroju_moka_dzezva

Kávu si skvěle vychutnáte připravenou i v moka konvičce. Co se týče poměru vody a kávy, držte se instrukcí od výrobce – každá konvička je přece jen trochu jiná. Co doporučujeme my, je uvařit vodu zvlášť a do konvičky ji nalít horkou. Káva díky tomu nenavlhne a bude mít o poznání lepší chuť. Samotné „překapání" kávy je pak otázkou pár minut. Dobře bude ale chutnat i jako filtrovaná nebo ve french pressu. 

Způsob odstranění kofeinu z kávy

Zrnka byla zbavena kofeinu pomocí Švýcarského vodního procesu. Tato metoda nevyužívá žádné chemikálie, jen horkou vodu a uhlíkové filtry. Zrnka se namáčí ve vodě, do které se postupně uvolňuje kofein a další složky (oleje a aromata) a vzniká tzv. extrakt zelené kávy. Do něj se poté namáčí nová zelená zrna, ze kterých se tentokrát uvolní již jen kofein, ostatní látky zůstávají v zrnech. Jakmile je v roztoku vysoká koncentrace kofeinu, přefiltruje se, aby mohlo docházet k dalšímu odstranění kofeinu. Celý proces trvá zhruba 8–10 hodin, než je kofein zcela vyplaven. Výsledkem je káva s 0,01 % kofeinu a minimální ztrátou chuti a vůně. 

 

Swiss-Water-primary-blue-logo

 

Pěstitelé a původ

Naše honduraská káva pochází z úbočí nejvyšší hory Hondurasu, kde ji drobní farmáři z družstva COCAFCAL pěstují v nadmořské výšce 1200–1800 metrů. Úbočí nabízí skvělé podmínky pro pěstování kvalitní kávy. Pramení zde řada potůčků a řek, díky čemuž mají kávovníky dostatek vláhy. Všudypřítomné jehličnany a citrusy jim poskytují zase stín. Kávové třešně zde zrají pomalu a mají tak dostatek času naplno rozvinout svoje ovocné chutě. 

Káva z družstva COCAFCAL se pyšní řadou certifikací včetně Fairtrade a Bio. Družstvo se snaží přispívat nejen k lepšímu využívání environmentálních zdrojů, ale i těch finančních a lidských. Jejich misí je zlepšovat kvalitu života rodin farmářů i celé venkovské komunity západního Hondurasu. A využívá všechny možné prostředky, aby produkovalo prvotřídní kávu – spolupracuje s pražírnami a baristy, organizuje pravidelné ochutnávky a dokonce provozuje vlastní testovací pražírnu, kavárnu i maličký eko-penzion.

 

Espresso Special Honduras Las Capucas Bio Fairtrade5

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Férová káva
Způsob přípravy: espresso, na filtr, moka
Stupeň pražení: střední
Kyselost: nízká (bez acidity)
Metoda zpracování: washed / promytá
Obsah kofeinu: bez kofeinu / decaf
Složení kávy: 100% arabika
Mletá / zrnková: mletá, zrnková
Země původu: Honduras
Oblast: Las Capucas, San Pedro de Copán, 1200-1800 m n. m.
Fairtradoví pěstitelé: družstvo COCAFCAL
Odrůdy: Caturra, Catuai, Bourbon, Pacas
Charakteristika: oříšky a čokoláda s plným tělem

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: