Blog, Strana 6
FairBio pražírna se spolu s dalšími středočeskými sociálními podniky představila zástupcům kraje. Celou exkurzi uspořádala Tematická síť pro sociální ekonomiku TESSEA, zastřešující platforma, která dlouhodobě v ČR propojuje a propaguje sociální podni...
V červnovém čísle Harper’s Bazaar o tom, že sociální a environmentální stránka má být nedílnou součástí podnikání od samého začátku. Jak na důstojný život? To je moje celoživotní téma, které se prolíná mojí profesní dráhou, ať už jako pedagožky v ...
4. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Představíme další oblíbené metody, ve kterých půjde o kávu filtrovanou různými způsoby přes papírový filtr. Jedná se třeba o proslulou japonskou V60, designový skvost chemex, nebo na cesty ideální AeroPress...
3. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Tentokrát vám přiblížíme dvě metody. Dost rozšířený způsob přípravy filtrované kávy ve french pressu, který je výborným nástrojem především pro kávové začátečníky a také kávu z moka konvičky, která má mezi metod...
2. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Zaměříme se na mletí, ale načrtneme i základní poměry a časy. O mletí by se dalo psát hodiny. V praxi zjistíte, že to je zpočátku zásadní bod, který se budete učit ladit. Také toho o mletí najdete...
1. díl seriálu o domácí přípravě kávy. Než se rozhodnete, jestli oprášíte v rohu zastrčený french press, nebo investujete do nějaké novinky, ponořte se do článku, který startuje seriál o domácí přípravě kávy. Dozvíte se, co by si měl p...
Inspirativní rozhovor s naší nenahraditelnou Renčou o jejím boji s revmatoidní artritidou. Renča je pro nás v pražírně velkou inspirací svým charakterem a vděčností za všechny drobné životní radosti. V květnovém čísle časopisu Pravý domácí časopis v...
Z důvodu požadavků na lepší uchování čerstvosti kávy jsme se rozhodli přejít na černou variantu sáčků, které jsme používali doposud. Protože nám záleží na naší planetě, tak jsou sáčky stále bez obsahu hliníku. Po dlouhém ...
Jak vznikl nápad založit pražírnu, o fairtrade a sociálním podnikání, o cestách po světě, které ji formovaly, o době koronavirové anebo o konceptu minimální důstojné mzdy, na kterém se podílela. Několikastránkový rozhovor vyšel v únoru 2021 v ...
Letošní vánoční čas není jen o zpomalení, ale i o veliké nejistotě, ve které se většina z nás ocitla. Buď z pracovních, osobních anebo zdravotních důvodů, případně spojením všeho dohromady. Zasažena byla i naše pražírna, ostatně jako každý ...